All About Us

My Photo
Mrs Mama
Alhamdulillah, Thank you Allah for giving Mama such a wonderful family. There’s nothing more important than Ayah, Nuqman n Kalish in Mama's life. You guys are most valuable, precious, and priceless gift ever. This blog is merely dedicated to Mama’s heroes; Nuqman and Kalish. Hopefully, when both of u is big enough to understand the meaning of live, u will know how much Mama n Ayah cares and loves both of you.
View my complete profile

Thursday, April 21, 2011

Get This from CyArena.com
 Good Luck Ayah!!!
We All Love You Sooo Much..

Sunday, April 17, 2011

Frustrated . Stress . Fever


FRUSTRATED
Last Friday, Mama & Makjang got bad news... how’s sad. huhu
Barokah Resources & Services was failed to get a contract with NAVY to conduct a course at Lumut this coming Wednesday till Friday.. Adoii!!
Of course we felt very frustrated as we have worked hard for it, put high expectation on it and already done some preparation on it..  

And the other one is.. the project for Tagalog Course at Sabah has been postpone from April  to May and we has to re-submit the proposal.. too many difficulties need to be face so we decided to tarik diri je..

What makes Mama really upset is that both project is our 1st attempt to involve in this kind of business and its end with failure..

It’s ok.. We have to be strong and can’t give up easily!!
Tak semua yang kita rancang itu berakhir dengan kejayaan.. Allah Maha Mengetahui.
Mungkin ada hikmah disebalik semua ni.  Mudah-mudahan kegagalan Mama hari ini Allah Yang Maha Esa akan gantikan dengan sesuatu yang lebih baik di masa hadapan.. Amin.
 
 
STRESS
Lately ni, Mama rasa stress sngt2 ngan anak2 Mama. Agaknye anak2 Mama nih dah besar, bijak.. tu yang aktif semacam je. Semua benda nak explore.. especially Kalish yang baru umo setahun tu.. grrrr geramnyer Mama!!

Semalam Mama rasa tak tahan sangat. Nuqman & Kalish dari pagi sampai ke malam tak benti2 buat itu ini. Kalo sehari tak kluo macam tu la jadiknyer. Yang paling Mama tak boleh tahan biler Kalish main ngan pek gula 1kg then, gigit2. Pastu bocor abes tumpah satu dapur penuh gula.. badan kalish tak payah cakap la.. Geramnyerrr, Mama rase nak gigit2 je Kalish. Fuhh, memang menguji kesabaran Mama betul.

Pastu dorang dua beradik keep on main je.. aktif sangat. Panjat sane sini. Toys dorang betabur merata-rata. Bilik toys dorang lagi la, sampai takde tempat nak letak kaki. Haish, sabo.. sabo
Kejap Nuqman nangis, kejap Kalish plak nangis coz gaduh.. pastu main balik same2..
Pastu panjat2, lari2.. jatuh salah sorang, nangis.. serabut la Mama rase.
Mama rasa penat sangat n sakit je hati tengok korang dua beradik sampai Mama plak yang nangis2. Pastu ayah gelakkan Mama coz gaduh ngan anak2.

Ayah sampai lewat pegik keje semalam dok melayan Nuqman ngan Kalish plus Ayah worry kat Mama, takut Mama dera anak2. Haha.

Whatever it is, Mama sayangkan Nuqman n Kalish sangat2. Takde harta yang lebih bernilai selain dari anak-anak Mama. Sifat nak tahu semua benda sekeliling diorang ngan nak explore semua benda  is a part of phase dalam proses tumbesaran dan pembelajaran anak-anak Mama. Mama yang kene get used to this situation. Plus Mama kene banyak sabar n be more encouraging dalam dorang punye tumbesaran. Thanks to Ayah yang sangat2 understanding n being soo supportive.

Sorry to Nuqman & Kalish coz Mama asik marah2 n tangan2 kan korang. Mama sayang Abang Nuqman, Adik Kalish n Ayah very much. Mama will try to be a better Mama to all of you. Promise!!

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Berikanlah kesihatan yang baik kepada anak-anakku, jadikanlah mereka anak-anak yang taat pada perintahMu Ya Allah dan jadikanlah mereka anak-anak yang mendengar kata kedua ibubapa mereka. Ya Allah, jadikanlah mereka anak-anak yang sempurna, cerdik, berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah, elokkanlah perangai mereka, fasihkanlah lidah mereka dan merdukanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran.
Sesungguhnya Ya Allah, Engkaulah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
Amin Ya Rabbal Alamin.

Biler Nuqman ngan Kalish dah besar nanti and read this entry, you will know how much Mama n Ayah love and care for both of you.
And, you will know how naughty you are, huh!!


FEVER
As a result of story mory kat atas.. Mamapun got FEVER.
Banyak kerja yang tertangguh termasuk la sambungan on entry 'All About 3 Years Old Nuqman'
Well done Mama!!! 

Friday, April 15, 2011

All About 3 Years Old NUQMAN

Happy 3rd Birthday Nuqman ~9th April 2011~
From Mama, Ayah & Adik Kalish
We love you deep inside our heart...

Pejam celik, pejam celik kejap jer Mama rasa.. Skang Nuqman dah 3 tahun..
Today is already 14th April 2011. Mama dah terlewat update entry on Nuqman’s Birthday. Sorry yer Nuqman, Mama ade banyak benda nak story since u’re 3 years old. That’s why it takes quite sometimes to finish this entry. Mama will share all the sweet & sad memory since Mama 1st experience of pregnancy till Nuqman is 3 years old.

Nuqman: Record of Mama 1st experience of pregnancy
The very 1st time Mama was pregnant, Mama n Ayah felt very2 glad, excited and grateful.. macam tak percayapun ader, at last... Mama yang ala-ala childish is pregnant. WOww.
And of course.. Ayah is the most person yang sangat2 happy n excited. He’s gonna be Ayah soon. 
Ayah sangat2 n extra take care of Mama n baby dalam perut. Mama plak agak teruk alah and sakit sane sini and Ayah always there for Mama in need and indeed. How sweet that time..

The most unforgettable part sepanjang Mama pregnant is that Mama n Ayah was told by the Doctor each and every time we do a scan; Mama is carrying a baby girl!! So, we prepared all the pinky2 for our baby girl n start to find a baby girl name. However, when it comes to 9 months of pregnancy, the doctor said that the bay is BOY!!!.. Mama n Ayah was very stunned yet sangat2 happy for it. Mama rase mcm nak melompat when i heard that.
Actually Mama n Ayah tak kisah the gender of the baby but we still pray for baby boy... haha
And, Alhamdulillah we got it.
That is why, most of barang2 Nuqman masa baby dulu was pinky2.

Mama memang seorang yang sangat2 penakut jumpa doctor, especially dentist.. takut makan ubat.. apatah lagi injection. For sure it makes Mama cried.. huhu. SO, can you imagine how was Mama 1st pregnancy experience?? Mama felt sangat2 terseksa when it’s time for check up, rase macam nak lari je.. biler time nak amek darah, Mama awal2 lagi dah nangis.. tu blom lagi bab makan ubat n vitamins, sakit sana sini n jumpa dentist.. hehe Mama lari... xjumpepun dentist, pastu abes gigi Mama tercabut sket2.. Tapi semua halangan dan dugaan Mama harungi ngan tabah demi 1 nyawa yang mama kandung..

Mama was expected to give birth on 7th April 2008. A few days before the time, Mama asked Tokwan n Tok to come over to accompany Mama n Ayah as this is our 1st experience. On that day, Mama went for regular check up at PPUM. Doctor said pintu rahim dah bukak 2 cm. Then, the doctor asked Mama to go home as it takes a day or two for kelahiran pertama and Mamapun blom ade sign nak bersalin. The moment doctor said pintu rahim dah bukak 2 cm, Mama dah mula tak senang duduk.. takut sangat2 tapi still act cool in front of Ayah, Tok n Tokwan.. Just tak nak diorang worried. Mama sempat lagi pegik jalan2 tepi tasik petang tu, makna2.. esoknyapun mama sempat kemas2 rumah.. Rase contraction nak bersalin tu dah ader, tapi tak kuat sangat.. and mama malas nak bother, pretend macam xde ape2 sebab nak tenangkan diri mama, nak carik kekuatan, nak hilangkan rasa takut. Ayah plak kat opis kejap2 call Tanya mama sakit ke tak.. tok n tokwan just looked mama, speechless.. Sampai la Ayah habis opis hour mama still can handle the pain.

Mama plan to go to Hospital after Maghrib. Mama dah packed everything and everyone is ready to go to hospital after solat Maghrib.. and Ayah wants to baca Yassin before Mama masuk spital.. sayu sangat time tuh. Mama dah start nangis..  takut sangat  rasenyer, time tuh mama tak boleh imagine macamane rasa bersalin.. Just before keluar rumah, mama went to toilet and tetiba je ada seketul darah keluar.. time tuh memang mama rase macam nak pengsan and sakitnyer hanya Allah yang Maha Mengetahui. Mama jerit panggil Ayah.. tapi Tok yang rase tak sedap hati terus datang and when she saw the darah she panicked and asked ayah to be quick hantar Mama pergi hospital as it is already the time... Nak dijadikan cerita.. on our way to hospital, hujan rintik2.. jalan jammed!! Mama dah memang sangat2 sakit and Mamapun tak tau maner datang kekuatan, Mama was sooo calm n dalam hati Mama tak henti2 berzikir, berdoa supaya Mama kuat, selamat n sabar dalam menghadapi sakit yang tak pernah Mama rasa nih.. Ayah, Tok n Tokwan didn’t say a word. Everyone was prayed supaya Mama sempat sampai hospital. Sampai je hospital, Mama dah tak boleh jalan, sakit sangat, they put mama on wheelchair. Dalam keadaan yang agak kelam kabut n sakai yang amat sangat, Mama still can smile.. Alhamdulillah.

Mama terus kene masuk labour room. Time tuh Mama taktau nak describe Mama punye feelings.. Mama peluk Ayah, Tok n Tokwan n mintak dorang ampunkan dosa2 Mama n doakan Mama supaya senang bersalin.. Only that time Mama dah tak boleh pretend calm n cool. Mama cried. Ayah, Tok n Tokwanpun cried. Diorang kene tunggu kat luar je, lagi la Mama felt so lonely nak hadapi semua nih. Tapi Ayah tak henti2 baca Yassin n doakan mama.. Mase Mama masuk labour room tuh, it’s 9.30 p.m on 8th April 2008. Doctor came and checked, dah bukak 6 cm.. Doctor asked Mama nak guna epidural atau other bius or not as to minimize the pain. Mama said NO. As a mother Mama felt that Mama wants to feels the pain and if Mama meninggalpun Mama meninggal as shahid. Then doctor pecahkan air ketuban and start la Mama punya perjuangan melawan sakit bersalin yang amat sangat for the very 1st time. Mulut mama tak benti2 baca segala surah n zikir yang mama ingat.. When it was 10.30 p.m, mama felt macam ade something nak terkeluar, when they checked pintu rahim dah fully bukak, dah boleh bersalin.. they teach mama how to teran and asked mama to practice for 1 hour. When it was 11.30 p.m, the PPUM team dah ready untuk sambut baby Mama.. And Alhamdulillah, after 3 times of pushing... lahirlah baby yang sangat comel; Muhammad Nuqman Nasreen at 12.09 a.m on 9th April 2008....
Believe it or not, Mama discharge around 3.00 pm on the same day.. terror tak?? (hihi, takut dok spital sebenonyer)

Ya Allah Ya Tuhanku, aku amat bersyukur diatas segala kurniaan dan rahmat Mu Ya Allah. Aku bersyukur kerana Engkau telah meringankan rasa sakit ini dan mempercepatkan proses bersalin ini.. 
Aku juga sangat2 bersyukur kerana Engkau telah menyelamatkan nyawa kami berdua..
Sesungguhnya Ya Allah, Engkaulah Yang Maha Penyayang lagi Maha Mengetahui.. Alhamdulillah.. Amin Ya Rabbal Alamin.


Kat sini Mama nak dedicate rasa appreciate special thanks Mama yang tak terhingga to those yang being sooo supportive sepanjang Mama mengharungi 1st experience of pregnancy till deliver.
1.       AYAH. Ayah always there for Mama dalam susah n senang.. Mama bersyukur sangat dapat suami macam Ayah. Ayah u’re one in thousand. Mama sayang ayah sangat2..
2.       TOK n TOKWAN. Terima kasih banyak2 Mak Abah yang dah besarkan, didik n care for me.. Biler Yatie dah kawenpun Mak abah still care for me.. I love both of u.
3.       MY FAMILY. Special thanks to K Nor + A Faiz sekeluarga, K San + A Madi sekeluarga, A Mie + K. Ita sekeluarga, K Cho + A Teko sekeluarga, A Din + K Meeza sekeluarga, A Dan + K Imah sekeluarga, last but not least.. YUS + Ija sekeluarga.. for being such a good sis n bro to me.. i love all of u.
4.       MY FAMILY IN-LAW. Mak, Abah, A wan sekeluarga, Jon sekeluarga, Nurul and Adik.
5.       PPUM TEAM yang involved masa mama bersalin..
6.   FRIENDs...

End of this part. To be continued....

Thursday, April 14, 2011

Feeding Bottle

What is BPA?
·         BPA is a chemical present in the production of Polycarbonate (PC) plastic and epoxy resins.
·         PC plastic which is clear and nearly shatter-proof is used widely in common products such as baby milk bottles, water bottles and food storage containers.
·         BPA is a potent endocrine disruptor chemical. It mimics the body’s hormones and may lead to negative health effects such as baby’s brain development, breast cancer, thyroid, heart disease, affects reproductive system, etc.
·         Scratched and worn PC plastic bottles will leach this chemical into liquids.
·         Was first reported in 1891 and suspected of being hazardous to humans since the 1930s. It was formerly used as fungicide.

Hot Water Increases Baby Bottle Chemicals  by The Guardian

·         When you repeatedly scrub, dish-wash and boil polycarbonate baby bottles, they release BPA.
·         Boiling water released BPA from the bottles up to 55 times more quickly than the lower-temperature water.

Menakutkan biler bace semua nih kan?? We as a parents need to be really careful and alert to these entire thing. So confusing nak carik botol yang betul2 BPA free. Biler Mama bace a lots of articles, blogs, comments and etc kat internet pasal botol yang BPA free nih, Mama jadik lagik kompius. Bnyk sangat brand botol2 nih n tak semua yang BPA free. Some of them tu tulis je BPA free tapi sebenarnye tak.. camne ni??

Dulu mase time Nuqman, Mama tak bother sangat pasal benda2 nih because Nuqman is fully breastfeeding n jarang2 minum guna bottle. Biler ngan babysitter, Nuqman sanggup xminum susu.. minum air dalam cawan jer... Kalo minumpun sehari tu dalam sekali jer..
TAPI..
Biler dah ader Kalish nih, and actually a few months before Kalish lahir lagi Mama dah trained Nuqman gune bottle sepenuhnya.. Then start la Mama try and error macam2 jenis botol ..
Punyer la susah nk bagi Nuqman stop breastfeed.. Nuqman penah beberapa hari nangis sepanjang malam nak bf. Sian Nuqman. What to do.. mase tu, Mamapun dah tak larat nak susukan Nuqman, perut dah makin beso.. Mamapun dah makin tak larat, rimaspun ader.. sume ader.
Mama feel sorry sangat kat Nuqman, tp Mama rase Nuqman dah dapat enough bf till your age dah sampai almost 2 years.. 
Kalishpun tak dapat fully bf macam Nuqman, awal2 lagi Mama dah mix bf ngan formula milk..

Let see Nuqman’s bottle from he’s first start to use it till now.

Ni la antara koleksi botol2 Nuqman mase mula2 dulu.. ade mcm2 brand and Mama rase most them bukan BPA free. Asal comel and attractive je Mama terus beli just to make Nuqman suke. And YES, the purple kaler, blue kaler (yang ade pemegang tuh) n yang ade gambo sesame street tuh are the most yg Nuqman suke.. smpi skang still nak gune lagi. Mama dah beli botol lain and dah sorok botol2 lama nih, tapi biler die terjumpa.. nangis2 nk jugak2 botol2 lame tuh.. grrr.. tension Mama.

Ni plak botol2 dari brand Anakku. Tak tau la BPA free ke tak.. tapi cumilkan?? hihi. tapi sume botol2 nih, Nuqman xsukepun.. nak buang sayang.. nak sedekah la, sape nak??

This is Safety Plus brand. ini memang kompom BPA free. Mase Mama bought botol2 nih, Mama dah pandai sket pasal BPA free nih, hihi. For Mama, this brand is very2 good and worth to buy. xde la mahal sangat compared to the other brand. Kalo botol terbalikpun susu tak tumpah as long as the teats xterkoyak la..
TAPI.. puting die sangat2 cepat kene tukar sebab ade satu tiub kat dlm puting tu yang agak susah nak dicuci. Kene rajin sterilized n cuci betul2. lagi satu, kalo anak dah bnyk gigi and suke gigit2 smpi puting koyak.. memang slalu la kene tukar puting die. the rest sume ok n kalerpun attarctive. 
And currently, Kalish is using this bottles.

Well-known brand; AVENT. Mama tak sure botol2 ni BPA free atau tak. Kalo ikut kat kotak memang tulis BPA free. Tapi kalo bace some articles dlm internet, ade yang cakap bukan BPA free..
TAPI as for Mama senirik.. Mama rase nyesal beli product nih.. dah la mahal pastu dalam banyak2 botol nih, satu je yang tak leaking.
taktau la nape.. n ramai yang complaint on the same issues. 
Yang pasti, sume botol2 nih dah selamat masuk dalam kotak balik. Simpan buat kenangan, haha.
Nuqmanpun xsuke botol nih, die cakap nih sume botol adik Kalish..

Lastly, Mama bought MAM bottles for Nuqman. Ramai kawan2 Mama yang suggest to use this brand instead of Avent or other brand. So, Mama just bought 2 for trial.. and Alhamdulillah, Nuqman pun suke. 

SO, for mama out there be careful on your products of your kiddos.....

Friday, April 8, 2011

Amazing Apr

Hohoho... I Like APRIL..

So many birthdays to celebrate this month especially anak-anak Mama; Nuqman & Kalish.
Nuqman birthday is 9th April and Kalish is 1st April which is past already.
Mama & Ayah plan to celebrate both of your birthday together at Mc’D, yet the date is still in discussion as Mama n Ayah quite busy this month and still tercarik-carik the best date to slot in both of your birthday celebration... sian anak-anak Mama. 
BUT Mama & Ayah promise to make it done latest by May..


On top of that, it is Auntie Mardiana birthday. Her birthday is 4th April. Auntie Diana is Mama’s best friend since zaman sekolah lagi. And now, masing2 dah kahwin n dah ader anak. Now, Auntie Diana live in Terengganu. Last few weeks, Auntie Diana, Uncle Hafiz n Qaisara come to visit us. Thanks for coming.. Takziah to them as Auntie Diana’s grandpa has passed away and..
Happy Birthday to Auntie Diana.. 

Nur Iman Qaisara yang sangat comel
 Next... it is Adam Darwisy Leong Birthday, 7th April. Darwisy is Nuqman’s best friend and son of Mama’s best friend as well, Auntie Fazliana (since zaman sekolah tau, same mcm Auntie Diana). Kitorang kahwinpun date dekat2. Auntie Fazliana nikah a week before Mama nikah.. hihi. 
AND due date bersalinpun dekat2, actually Darwisy punye due date was sooner than Nuqman.. tp Darwisy yang kluar dulu.. it’s funny and sooo cute.. 
Now, Auntie Liana is expecting her second baby on June. All the best to her!!!
And the best thing is...
Auntie Liana birthday is in April too.. It is 12th April, how’s sweeeet.. double celebration!!!
Happy birthday to both of you.. Auntie Liana & Darwisy
Nuqman & Darwisy
Auntie Liana & Darwisy

Who else??? Uncle Azuan (3rd April), Uncle Anuar (3rd April), Auntie Lin (12th April) and
Uncle Aswad (15th April).
Happy birthday to all of you..

Wednesday, April 6, 2011

Being ONE is So Much Fun


Happy 1st Birthday Kalish from Mama, Ayah & Abg Nuqman... 1st April 2011.

Cepatnye masa berlalu.. Mama still ingat lagi, at the same day last year... kite semua duduk dalam ward same2. Ayah, Abg Nuqman, Kakak Izati, Acu n Maksu same2 teman mama before Kalish lahir.

Mase tuh Mama rase takut sangat2, mcm xpenah deliver baby plak,. Hihi. Seronokpun ade, n sedihpun ade coz Nuqman still kecik gi.. Tp whatever it is kite tetap same2. And the busiest person was Ayah.. Ayah ke sana sini, buat itu ini.. Nuqman plak time tuh sangat2 tak nak kat org lain.. tp time tuh kakak izati, acu n maksu helps a lot. Thanks to them. Dorang tolong tengok2kan Nuqman biler mama was in labour room.

From labour room mama heard Nuqman cried.. coz labour room tu tersangat dekat ngan bilik ward yang kitorang duduk tu.. Ya Allah mase tu, susah sngt hati mama, dh la sakit, Nuqman cried all the time carik mama n ayah. Sian Nuqman. And ayah kluar masuk labour room. Kejap tengok mama, kejap tengok Nuqman....

Mama has been admitted on 1 April 2010 at 12.30 pm since mase check up that night, Dr said that pintu rahim dah terbukak 2 cm. So that, Dr advised mama to be admitted sebab 2nd baby slalunyer cepat je, then biler sakit nanti mama dah already kat hospital.. mama n ayah just followed la what dr said walaupun blom ade any sign yg menunjukkan mama akan give birth to Kalish.

So, we went home packed everything n asked k izati to accompanied us. So, there will be somebody took care of Nuqman when mama & ayah was in labour room. That night mama can’t sleep; just wait for the time to give birth for Kalish. But still, mama tak sakit sangat.. so, mama  kept on walked around the room, kejap duduk, kejap bngun.. looking at Nuqman n Ayah.. mama worried sngt time tuh, sngt worried.. Then 5.30 am still blom betul2 sakit nak bersalin.. nurse asked mama to get bath and get ready coz doctor will come and checked. When dr came, she told mama it’s already 6 cm.. so Dr. nak pecahkan air ketuban.. dh bleh ready nak bersalin.. Mama felt like nak pengsan, takut sngt.. sedih sngt.. Can’t describe the feeling that time..

Mama kiss n hug Nuqman a few times before mama went to deliver room. Mama always told Nuqman that mama will always love him even though we will have a new family member. Then mama left Nuqman yang tngah tido with k. Izati, Ayah accompanied mama in the labour room. After air ketuban dh pecah at 6.30 a.m, mama rase sakit yg amat sngt.. mama menangis, genggam tngan ayah sekuat2 hati, berzikir tak henti2... sakitnye Ya Allah, mama xhenti2 berdoa supaya mama kuat, sabar, cepat2 bersalin n boleh bersalin secara normal. Tq to Ayah yang support mama all the time and temankan mama sepanjang berada dalam labour room tu. Mama kept on tengok jam..  Tak sabar rasenyer nk cepat2 bersalin time tu, nk cepat2 hilang rase sakit tuh.

At 8.30 am, Dr. came again and check, yet blom bukak habis gi.. lamenyer mama rase... mama dah tak tahan. When it is 10.00 a.m, mama felt like something nak terkeluar sangat2, then mama panggil nurse.. When they checked, they can see the baby’s head is coming out. Then they prepared everything, and called the Dr. Dalam keadaan yang sangat kelam kabut tuh, Dr. Yati was very calm n just kept smiling. She told mama how to breath n how to ‘teran’.

Yess.. Alhamdulillah. Dr. Yati is the best, she’s an expertise. At 10.20 am, mama gave birth to Adik Kalish and only then mama cried out loud... Haha.
Ayah was there, and this is ayah's 1st experience to see his own blood came out to see the world as time Abg Nuqman dulu Ayah takde chance nak stay ngan mama, coz PPUM do not allowed ayah to do so..
And mama can see ayah cried that time; he's happy for both mama and adik kalish was safe. 
And when everything is ok, Ayah cepat2 dapatkan Nuqman.. He want to share this moment with Nuqman too.. Nuqman, with his innocent face, know nothing just smile and just looked at our new family member, Kalish..

And now, Kalish dah setahun... 
dah pandai jalan, dah ade 8 batang gigi, dah pandai panggil ayah/mama/abang, dah pandai cakap ‘nak’, dah pandai tunjuk2 mintak itu ini, dah pandai rebut barang ngan abang, dah pandai salam/kiss, dah paham and respond bile mama said ‘no’/duduk/bangun/jangan/, dah pandai tarik tangan mama/ayah biler nk pegik memana/nak something.

And at 1 year old Kalish suke menari geleng2 kepala biler dengar lagu especially lagu miss nina, suke makan, suke buli abang, suke sangat makan aiskrim/ais, suke tengok citer upin ipin/timmy time/pororo/teletubbies, suke kluar jalan2, suke tengok buku, suke sepahkan barang kat dalam almari dapur/ dalam bilik toys, suke nangis jugak and etc..

That’s end of the entry of Kalish at 1 year. More entry on lil’ Kalish will be updated later.. and next 9 April 2011 will Abang Nuqman’s 3rd Birthday!!! Yeay!!
Mama n Ayah love Both of u sooooooo much
our bundle of happiness and joyful!!
See ya!!!

p/s: gambar n video's kalish lahir dh ilang. huhu. sume gambo mama simpan dlm external hard disc n now external hard disc tu dh rosak... kalish la yang baling2. mama dh anto repair, hopefully dpt la diselamatkan.. amin.

Muhammad Nuqman Nasreen

Lilypie Fourth Birthday tickers

Muhammad Kalish Nasreen

Lilypie Second Birthday tickers

Mama & Ayah Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

~the 4 of us.. is the LOVE~

Love is...
© ~the 4 of us...is the LOVE~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace